Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mabel: Friso vond bruidsjurk fascinerend

26 mei 2018 · Leestijd 2 min

De japon die prinses Mabel in 2004 droeg toen ze trouwde met prins Friso is de komende maanden te zien in de Kunsthal in Rotterdam. Voor een tentoonstelling over het ontwerpersduo Viktor&Rolf is ook Mabel's trouwjurk van zolder gehaald. Zaterdag werd de expositie geopend en vertelde de prinses openhartig over de samenwerking voor de unieke bruidsjapon.

Video - Prinses Mabel vertelt over haar bruidsjapon

De rouwjapon

De japon, die wordt gekenmerkt door 248 strikken, is niet de enige jurk van Mabel die de komende maanden in de Kunsthal te zien is. Ook de jurk die ze droeg bij de herdenkingsplechtigheid voor haar verongelukte man maakt deel uit van de tentoonstelling. Deze 'rouwjapon', zoals hij genoemd wordt in de Kunsthal, droeg prinses Mabel eerder toen Willem-Alexander in april 2013 werd ingehuldigd. De jurk was toen langer.

Video - De rouwjapon

Viktor&Rolf 25 jaar

Het modeduo Viktor&Rolf bestaat 25 jaar en de tentoonstelling in Rotterdam is er om dat te vieren. Mabel was zaterdag van de partij bij de officiële opening van de expositie. Een gebeurtenis waar ze naar uitkeek, zo liet ze vrijdag via Twitter weten. Vanaf zondag tot en met 30 september kan het publiek een kijkje nemen. In totaal zijn zestig ontwerpen van Viktor Horsting en Rolf Snoeren te zien.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--