Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Durek vertelt aan Vanity Fair dat hij met Märtha Louise wil trouwen

13 november 2020 · Leestijd 3 min

Durek Verrett heeft al een paar keer op het punt gestaan om de Noorse prinses Märtha Louise ten huwelijk te vragen, dat vertelt hij in een interview aan Vanity Fair. De ring heeft hij al laten maken en koning Harald en koningin Sonja weten van zijn voornemen, maar het juiste moment heeft zich nog niet voorgedaan.

Märtha Louise heeft ook op Instagram verteld over het interview dat ze samen met Durek Verrett heeft gegeven aan Vanity Fair. "Hier hebben we lang op moeten wachten. We hebben het interview al in de zomer van 2019 gegeven.", aldus de dochter van koning Harald.

Durek bekent in het interview dat hij en Martha Louise graag willen trouwen. Hij heeft het koningspaar vorig jaar tijdens Kerstmis om toestemming gevraagd, vlak voordat de zelfmoord van Märtha Louise's eerste echtgenoot Ari Behn bekend werd. Volgens Durek hebben ze ja gezegd 'nadat ze hem naar zijn carrièremogelijkheden hadden gevraagd.' De interviewer heeft de ring gezien, maar beloofde er verder niet over te schrijven. "Maar het is onnodig te zeggen dat het geschikt is voor een prinses en verwijst naar haar land en familie."

De coronacrisis frustreerde het voornemen verder. In maart, enkele dagen voor de Noorse lockdown, bracht Märtha Louise met haar dochters een bliksembezoek aan Durek in Amerika, en daarna zagen ze elkaar zes maanden lang niet. In september verraste hij haar op zijn beurt door via Amsterdam naar Oslo te vliegen voor haar verjaardag. Die brachten ze samen in quarantaine door.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Controversieel

Uit het vraaggesprek met Durek en Märtha Louise wordt duidelijk dat koning Harald en koningin Sonja nog steeds worstelen met het aanvaarden van Durek. Durek is namelijk een aanhanger van het sjamanisme. "Mijn vader heeft altijd gezegd dat je trouw moet zijn aan wie je bent - anders zullen mensen dwars door je heen kijken - en ik denk dat hij misschien spijt heeft dat hij dat een paar keer heeft gezegd," aldus de prinses.

"Voor Durek op het toneel kwam, maakte mijn moeder zich zorgen omdat ik al drie jaar geen vriend had gehad. Toen ik haar vertelde dat ik wel een vriend had en ze vroeg wie het was ...". Meer wilde Märtha daarover eigenlijk niet zeggen. "Het is erg tegenstrijdig. Hier in Amerika sta je er meer voor open. In Noorwegen is het heel erg controversieel. Om bij een sjamaan te zijn, dat is heel, extreem, vreselijk uit de box. Het is gek."

Ontwikkeling

De publicatie laat zien welke vooruitgang en ontwikkeling beiden hebben gemaakt. "Er staan dingen in het artikel die ik vandaag de dag nooit meer zo zou zeggen. Dingen die me ineen doen krimpen als ik ze vanuit het perspectief van november 2020 bekijk. Maar het is belangrijk te eren wie ik toen was."

Märtha Louise zegt blij de ontwikkeling te hebben doorgemaakt met Durek. "Met jou op pad zijn, maakt het leven vol avonturen en intense kleuren", noteerde ze. Voor Durek horen daar paardrijlessen bij, zoals Märtha Louise tegelijkertijd op Instagram liet zien.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--