Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mallorca blij: koninklijk gezin komt tóch vakantie vieren

31 juli 2020 · Leestijd 2 min

Mallorca kan opgelucht ademhalen. Koning Felipe komt ook dit jaar met zijn gezin naar het vakantie-eiland. Dat heeft het Spaanse hof vrijdag bevestigd. De invulling van de koninklijke zomervakantie is vanwege de coronacrisis echter anders dan in voorgaande jaren. Zo ontbreekt de gebruikelijke ontvangst in het Paleis La Almudaina en zijn de zeilwedstrijden om de Koningscup afgelast.

Het koninklijk gezin wordt eind volgende week verwacht op Mallorca, waar de koninklijke familie een vakantiepaleis bezit. Ter vervanging van de traditionele receptie voor vertegenwoordigers van instellingen en maatschappelijke organisaties gaat het koningspaar nu naar de mensen toe. In de periode 10-17 augustus wordt niet alleen Mallorca bezocht maar ook de zustereilanden in de Balearengroep, Ibiza en Menorca.

Dat is eigenlijk een voortzetting van de donderdag afgesloten rondreis langs zestien van de zeventien Spaanse autonome regio's, waar Felipe en koningin Letizia zich op de hoogte stelden van de situatie na de uitbraak van de coronacrisis. De koning kan zijn ervaringen meteen delen met de Spaanse premier Pedro Sánchez, die gewoontegetrouw naar Mallorca komt voor overleg.

Na het verblijf op Mallorca gaat het koninklijk gezin terug naar Madrid. Een buitenlandse vakantie zit er naar verluidt niet in. Koning Felipe werkt dit jaar overigens langer door dan in voorgaande jaren, wanneer hij de koffers doorgaans al heeft gepakt. Zo woonde hij vrijdag in San Millán de la Cogolla de vergadering bij van de zeventien premiers van de autonome regio's.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--