Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Margrethe steekt adventskaarsen aan in aanloop naar kerst

30 november 2023 · Leestijd 2 min

Voor koningin Margrethe is de kersttijd al begonnen. Op de officiële Instagram van het Deense hof is te zien hoe de Deense koningin een paar adventskaarsen aansteekt. Maar dat is niet het enige leuke nieuws.

Het Deense koningshuis heeft namelijk ook hun digitale adventskalender gelanceerd vól tradities. Vanaf 1 december telt het Deense koningshuis elke dag af met leuke kerstverhalen vanuit het paleis. De Deense adventskalender zelf is overigens ook een traditie. Dit is de achtste editie van de digitale aftelkalender. 

Lees verder onder de foto. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Adventskalender van de Denen

In 2016 begon koningin Margrethe zelf met de traditie door 24 kerstplaatjes van de koninklijke familie uit de oude doos te delen. Het jaar daarop, in 2017, liet de koningin elke dag haar privé-kerstversieringen uit paleis Marselisborg zien. Van 2018 tot en met 2021 werden avonturenverhalen verteld over de handgemaakte papieren elfenfamilie van de koningin, die rondreisde naar de koninklijke paleizen, door het hele rijk en door de koninklijke lijn. Vorig jaar werden – net als deze kerst – kleine kerstverhalen over Kerstmis in het koninklijk huis van Denemarken verteld. 

Lees verder onder de foto. 

Koningin Margrethe II kroonprins Frederik prins Joachim
Koningin Margrethe II van Denemarken met haar zoons: kroonprins Frederik (links) en prins Joachim.

Géén eenzame kerst voor koningin Margrethe

Vorig jaar moest koningin Margrethe in haar eentje de kerstdagen vieren. Haar zoons prins Frederik en prins Joachim waren met hun gezin op vakantie tijdens de kerst. Dit jaar is dat gelukkig anders. De koningin trekt dit jaar op 20 december in op Paleis Marselisborg in Aarhus. Op kerstavond komen prins Frederik en prinses Mary met hun kinderen naar het paleis om daar kerst te vieren.

Lees verder onder de foto. 

Frederik-Mary-Vincent-en-Josephine-Tivoli
Prins Frederik en prinses Mary met prins Vincent en prinses Josephine.

Ook prins Joachim en zijn vrouw prins Marie sluiten aan met graaf Hendrik en gravin Athena. Graaf Nikolai, een zoon uit het eerdere huwelijk van prins Joachim, studeert momenteel in Australië en komt waarschijnlijk met de kerstdagen niet terug naar Denemarken. Of graaf Felix (ook uit het eerdere huwelijk van Joachim) meegaat met zijn vader en Marie is niet bekend. 

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--