Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Margrethe bezoekt graf Eva Perón in Buenos Aires

18 maart 2019 · Leestijd 2 min

Koningin Margrethe heeft voorafgaand aan haar staatsbezoek aan Argentinië, dat maandag begint, zondag alvast een kijkje genomen op de historische begraafplaats Recoleta in Buenos Aires. De Deense vorstin kreeg een uitgebreide rondleiding en bekeek daarbij ook het graf van Eva Perón, de in 1952 op 33-jarige leeftijd overleden presidentsvrouw en heldin van de armen.

De begraafplaats met zijn monumentale grafmonumenten ligt aan het einde van de straat waar koningin Máxima is opgegroeid. Recoleta is een belangrijke toeristische trekpleister en met het graf van 'Evita' ook een pelgrimsoord.

Lees hieronder verder.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Koningin Margrethe bezocht na de begraafplaats ook de naastgelegen populaire toeristenmarkt met Argentijnse kunstnijverheid. Daarna ging ze naar haar hotel, waar ze 's avonds dineerde met de meegereisde ministers van Buitenlandse Zaken en Milieu en Voedsel.

Kroonprins Frederik, die samen met zijn moeder het staatsbezoek aflegt, wordt maandag in Buenos Aires verwacht. Volgens Deense media reizen Margrethe en Frederik om veiligheidsredenen nooit samen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--