Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Margrethe gaat langs bij school en concertgebouw in Esjberg

1 september 2021 · Leestijd 2 min

Tijdens haar rondreis door Denemarken heeft koningin Margrethe dinsdag een bezoek gebracht aan Esbjerg. In de ochtend kwam ze met het koninklijke jacht Dannebrog aan in de Deense stad. Daar bezocht ze onder meer een school en kreeg ze cadeaus.

Na de ontvangst in de haven van Esbjerg werd Margrethe naar het stadhuis gebracht. Daar kreeg ze haar eerste presentje; een broche van de plaatselijke kunstenaar Henriette Theilgaard. Die liet zich inspireren door de vorm van een wiek van een windmolen.

Margrethe nam ook een kijkje in het jubilerende Musikhuset. Het concertgebouw bestaat 25 jaar en dat werd gevierd met een grote opknapbeurt. De vorstin werd getrakteerd op een muzikaal onthaal en een balletvoorstelling.

In de middag was de koningin te gast op de lagere school Cosmos. Tot een paar jaar geleden had die school een slechte naam, maar het tij is gekeerd. De school telt nu 200 leerlingen. Was de school eerst een zogenoemde zwarte school, nu is het lesaanbod zo goed dat ook witte kinderen de school bezoeken.

Margrethe kreeg uit handen van twee leerlingen een schilderij aangeboden. Het doek was vorig jaar al gemaakt vanwege de 80e verjaardag van de vorstin, maar vanwege de coronapandemie konden de kinderen hun werk niet overhandigen. Ter afsluiting gaven de leerlingen allerlei demonstraties aan hun hoge bezoek, variërend van muziekoptredens tot sportieve hoogstandjes.

Margrethe_op_boot_Esjberg.jpg

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--