Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Margrethe reikt wetenschappelijke prijs uit

28 november 2020 · Leestijd 1 min

Koningin Margrethe van Denemarken heeft vrijdag de gouden H.C. Ørsted-medaille uitgereikt. De uitreiking vond plaats tijdens een ceremonie in de festivalhal in de New Carlsberg Glyptotek.

Charles Marcus ontving de gouden medaille voor zijn belangrijke bijdrage aan onderzoek in kwantumelektronica en voor zijn aanhoudende inspanningen over de hele wereld om kennis van dit onderzoeksgebied te verspreiden. Aan de medaille is een beurs van 75.000 Deense kronen (zo'n 10.000 euro) verbonden.

De gouden H.C. Ørsted-medaille wordt toegekend voor uitmuntend wetenschappelijk werk op het gebied van fysica en scheikunde en wordt toegekend door de Vereniging voor de Disseminatie van Natuurwetenschappen in samenwerking met de Koninklijke Deense Vereniging van Wetenschappen. De prijs is vernoemd naar de Deense wetenschapper Hans Christian Ørsted, die bekend staat als de ontdekker van elektromagnetisme.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--