Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Margriet opent nieuwe woonlocatie voor jongeren met problemen

18 september 2020 · Leestijd 3 min

Prinses Margriet heeft vrijdagochtend het nieuwe gebouw van Stichting Maaszicht geopend in Rotterdam. Deze nieuwe locatie biedt 39 beschermde woonplekken voor jongeren met problemen.

Margriet, lid van het Comité van Aanbeveling van Stichting Vrienden Maaszicht, kreeg een rondleiding door het gebouw. Ook sprak de prinses met bewoners en hun mentors over de zorg die de stichting biedt.

Stichting Maaszicht is een voorziening die woonplekken aanbiedt aan jongeren tussen de 17 en 23 jaar. Jongeren met complexe problemen, als emotionele en affectieve verwaarlozing en trauma's, krijgen er de gelegenheid zich persoonlijk en maatschappelijk te ontwikkelen. De stichting creëert een thuisbasis en biedt dagelijkse structuur en veiligheid. De zorg is erop gericht om met de jongere een realistisch zelfbeeld te ontwikkelen. De nadruk ligt op dat wat de jongere kan en op het opbouwen van zelfrespect, zelfbeheersing en zelfredzaamheid.

Margriet toonde zich opgetogen over de nieuwe woonvoorziening die een enorme verbetering betekent ten opzichte van de vorige locatie, in een voormalig klooster in het centrum van de Maasstad. Dat gebouw had zijn charme, aldus de prinses, maar de nieuwe behuizing is eigentijds en biedt de jongeren ook privacy. "Ik vind het prachtig wat hier is bereikt. Het is fijn dat het werk hier op deze manier door kan gaan", aldus Margriet.

Lees verder na de foto's.

Ze kreeg na de onthulling van een plaquette, waarmee de opening een feit was, een rondleiding door het nog naar verf ruikende gebouw. De prinses nam een kijkje in de keuken en ook had ze een gesprek met een van de jongeren, die na enige tijd dak-en thuisloos te zijn geweest nu een veilig onderdak had gevonden en weer vol toekomstplannen zat. Ze was supertevreden met de eigen kamer, die al de eerste tekenen van bewoning vertoonde.

De prinses is al zo'n twintig jaar betrokken bij de stichting. Bij het 15-jarig jubileum had Margriet meegewerkt aan het boek Rotterdam kookt over, waarin veertig recepten werden gegeven. Doel van de stichting is zichzelf overbodig te maken, maar er zijn nu eerder meer dan minder jongeren met problemen die opvang en hulp nodig hebben, zo werd de prinses in herinnering gebracht.

Meer weten over opvoeden & gezin? Ga naar eo.nl/opvoeden 

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--