Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Margriet moet prestigieus bal in New York afzeggen

7 november 2023 · Leestijd 2 min

Prinses Margriet en haar echtgenoot Pieter van Vollenhoven zullen later deze maand niet afreizen naar New York. De 80-jarige prinses heeft nog steeds last van klachten aan haar rug. Afgelopen zomer werd bekendgemaakt dat Margriet kampte met een acute rughernia, om die reden moest zij rust houden en thuisblijven.

Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven zouden vrijdagavond 17 november in New York aanwezig zijn bij de 42e editie van het NAF Ball. Het bal wordt jaarlijks georganiseerd door de Netherland-America Foundation (NAF) waarvan Margriet en Pieter beschermpaar zijn. De NAF ontwikkelt vele activiteiten op cultureel, wetenschappelijk en educatief gebied met als doel de Nederlands-Amerikaanse vriendschap te bevorderen. De opbrengsten van het NAF Ball worden gebruikt voor studiebeurzen en andere uitwisselingsprogramma's op het terrein van onderwijs, wetenschap en cultuur.

Lees verder onder de foto.

Margriet_Pieter_New York
Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven komen al jaren op het NAF Ball, zoals hier in 2006.

Prinses Margriet weer aan het werk

Ondanks dat prinses Margriet haar agenda in de zomer leeg moest maken, zagen we haar de afgelopen weken de draad weer oppakken. Zo woonde ze afgelopen vrijdagavond nog het benefietgala van De Hoogstraat Revalidatie bij in Utrecht. Maandag was Margriet nog te vinden in Museum Naturalis in Leiden. Daar was ze bij de viering van het 120-jarig bestaan van het KNCV Tuberculosefonds. Jammer genoeg ervaart de prinses nog te veel klachten aan haar rug om de reis naar New York te maken, zo meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--