Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Margriet verwacht rustige verjaardag

18 januari 2021 · Leestijd 2 min

Prinses Margriet viert dinsdag haar 78e verjaardag. Uitgebreide festiviteiten zijn vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk, anders dan een jaar geleden toen de verjaardag net voor de uitbraak van de crisis viel en familie nog royaal op bezoek kon komen.

Prinses Margriet heeft zich net als echtgenoot Pieter van Vollenhoven (81) 'net als de rest van Nederland' aangepast aan de veranderde werk- en leefomstandigheden, zo vertelde Pieter vorige maand in Amsterdam. "Dat is niet altijd leuk", zei de professor mede namens zijn vrouw. Beiden zijn namelijk nog graag actief en hebben nog altijd plezier in hun bezigheden.

"Het gaat goed, ik ben gezond", vertelde Margriet zelf toen ze vorige maand voor het Rode Kruis op pad was in Den Haag. Het was een van haar weinige publieke uitstapjes. Maar voor de prinses geldt hetzelfde als voor het koningspaar: wanneer ze openbare optredens hebben, komt er publiek op af en dat moet in deze tijd worden voorkomen. Bovendien bevinden de prinses en haar man zich in de kwetsbare leeftijdsgroep. Wanneer ze aan de beurt zijn, laten ze zich vaccineren.

Videobellen

Het betekent dat in Apeldoorn videobellen inmiddels ook tot het 'tijdelijke normaal' behoort. Al was op de filmpjes die prinses Margriet het afgelopen jaar deelde, te merken dat het nog onwennig was en dat ze er geen fan van is. Ze sprak op die manier onder meer Canada toe ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding en de leden van de Netherland-America Foundation vanwege het virtuele Peter Stuyvesant Ball in New York. Margriet en Pieter hopen dit jaar weer zelf aanwezig te kunnen wanneer het liefdadigheidsfestijn de veertigste editie beleeft.

Het contact met kinderen en kleinkinderen is aangepast aan de coronaregels vertelde Margriet vorig jaar toen ze in Utrecht een teststraat van GGD en Rode Kruis bezocht. Maar dat was niet anders dan voor andere Nederlanders benadrukte ze. Daaruit valt op te maken dat met de huidige beperkingen voor thuisontvangsten familieleden om beurten op verjaardagsvisite kunnen komen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--