Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit is wanneer de Noorse prinses Märtha Louise gaat trouwen

13 september 2023 · Leestijd 2 min

De Noorse prinses Märtha Louise en haar verloofde Durek Verett hebben zojuist bekendgemaakt wanneer zij in het huwelijksbootje zullen stappen. De twee zijn al sinds vorig jaar juni verloofd, maar nu deelt de prinses op haar Instagram dat het stel een datum heeft geprikt.

Waar de Noorse prinses begin dit jaar nog aan gaf dat een definitieve trouwdatum nog wel even op zich laat wachten, lijkt het stel er nu uit te zijn. Op Instagram delen ze (eindelijk) de datum waarop zij hun liefde gaan vieren. 

Het stel zal volgend jaar op 31 augustus elkaar het jawoord geven en dat zullen ze doen in een hotel in het dorpje Geiranger. "We zijn ongelooflijk blij dat we onze liefde kunnen vieren in de prachtige omgeving van Geiranger. Het betekent veel voor ons om onze dierbaren samen te brengen op een plek die zo rijk is aan geschiedenis en spectaculaire natuur", laat het koppel weten. De prinses en Durek noemen de locatie de "perfecte plek om hun liefde te omarmen".

Lees verder onder de foto. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Reacties van de Noorse koninklijke familie 

Koning Harald en koningin Sonja feliciteren hun dochter en haar Amerikaanse verloofde. "We zijn blij Durek Verret in de familie te mogen verwelkomen en we kijken ernaar uit om de grote dag met hen te vieren. Wij wensen Märtha en Durek het allerbeste."

Lees verder onder de foto. 

Noorse koninklijke familie

Ook kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit delen hun felicitaties. "Wij wensen Märtha, Durek en de meiden het allerbeste voor de toekomst." Voor haar relatie met Durek was Märtha Louise van 2002 tot en met 2017 getrouwd met Ari Behn. Samen kregen zij drie dochters. 

Märtha Louise en Ari Behn
Een aantal maanden na haar geboorte wordt Emma in 2009 gedoopt in het bijzijn van haar familie.

Foto's: ANP 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--