Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mary en Camilla zijn één en al oor

12 februari 2021 · Leestijd 2 min

Kroonprinses Mary van Denemarken heeft donderdag een bijeenkomst bijgewoond van de naar haar vernoemde Mary Foundation, een stichting die zich inzet tegen eenzaamheid.

Het gesprek vond virtueel plaats tussen Mary en een panel van tien jongeren tussen de 18 en 24 jaar. Ze wisselden gedachten en ervaringen uit over gevoelens van eenzaamheid en onzekerheid in de coronacrisis.

Het panel draagt verschillende oplossingen en adviezen aan voor jongeren die in deze tijd niet lekker in hun vel zitten. Het jongerenpanel is onderdeel van een grotere campagne van de Mary Foundation om eenzaamheid bij jongeren te herkennen.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Eerder liet de prinses weten dat de Mary Foundation alle zeilen bij heeft moeten zetten om de projecten op een alternatieve manier voort te zetten, de virtuele panelgesprekken zijn daar een voorbeeld van.

Huiselijk geweld

Ook Camilla, de vrouw van de Britse prins Charles, heeft meegedaan aan een online meeting. Zij sprak met Suzanne Jacob en Rachel Williams, die zich al jaren inzetten tegen huiselijk geweld en actief zijn voor SafeLives. De hertogin van Cornwall is beschermvrouwe van deze liefdadigheidsinstelling, die in 2004 werd opgericht.

Het drietal praatte over Ask for ANI (Action Needed Immediately), een nieuw programma dat vorige maand werd gelanceerd. Dit programma behelst onder meer een codewoord dat slachtoffers van huiselijk geweld de kans geeft om op een discrete manier hulp te vragen.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--