Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mathilde bedankt zorgpersoneel:"Ik besef hoe zwaar de crisis op u weegt"

17 maart 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Mathilde heeft het Belgische zorgpersoneel woensdag "een hulde" gebracht voor hun inspanningen in het afgelopen jaar. "U verdient het", zo zei de echtgenote van koning Filip in de online talkshow Zorgbabbel.

In Zorgbabbel is in het kader van de Week van de Zorg aandacht voor de gevolgen van de constante druk waarmee het zorgpersoneel sinds de uitbraak van de coronacrisis geconfronteerd wordt. De koningin was zich daar zeer bewust van, zo sprak ze.

"Ik besef hoe zwaar de crisis op u weegt. Er zijn veel en lange werkuren. Er is weinig tijd voor uzelf en uw familie. U loopt meer dan andere mensen het risico om besmet te raken en anderen te besmetten. U werkt permanent onder hoge druk en het is vaak moeilijk om patiënten te steunen door de geldende maatregelen", somde Mathilde op. "Kortom, u stond en staat nog steeds in de frontlinie in de strijd tegen het virus."

Volgens de koningin is het van belang dat er altijd "open en vrij" kan worden gesproken over eventuele problemen. "Het mentaal welbevinden van het zorgpersoneel verdient al onze aandacht."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--