Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mathilde en Elisabeth bezoeken sloppenwijk Kenia

26 juni 2019 · Leestijd 2 min

Op de tweede dag in Kenia hebben de Belgische koningin Mathilde en prinses Elisabeth een sloppenwijk in Dagoretti bezocht. Moeder en dochter gingen langs bij een opvanghuis voor kwetsbare kinderen en jonge moeders.

Mathilde en de 17-jarige Elisabeth werden verwelkomd door dansende kinderen en kinderen die muziek maakten met zelf gemaakte instrumenten van afval. Tijdens het bezoek mocht de prinses een baby van vijf maanden vasthouden.

Ook maakten ze kennis met Glen Akhura. Sinds zijn vader overleed heeft zijn moeder niet meer genoeg geld om de 12-jarige jongen naar school te sturen. Glens moeder hoopt dat haar zoon in de toekomst weer naar school kan. Ook Glen zelf wil dat. Hij gaat graag naar school en houdt van wetenschap, vertrouwde hij Mathilde toe.

Lees verder onder de foto's.

"Armoede is vaak de oorzaak dat kinderen niet naar school gaan. Op straat kunnen kinderen werken om een centje te verdienen of bedelen. De meeste ouders van die kinderen verdienen 2,5 dollar per dag en dat is te weinig om rond te komen en school te betalen", aldus Patricia Kwamboka van het Amref Dagoretti Child Protection Centre.

Later op de dag ontmoetten Mathilde en Elisabeth de first lady van Kenia, Margaret Kenyatta. Ze sloten de dag af met een bezoek aan een voetbalclub.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Mathilde en Elisabeth zijn tot en met donderdag op Unicef-missie in Kenia. Het staat in het teken van kinderrechten en onderwijs in moeilijke omstandigheden. De koningin is dit jaar tien jaar erevoorzitter van Unicef België. Ze volgt de acties van Unicef al sinds 2004. In het verleden bezocht ze onder meer Haïti, Ethiopië en Laos voor de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties.

Bron: ANP / Foto's: @Monarchie.Be

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--