Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mathilde en Filip werken stug door

21 januari 2021 · Leestijd 2 min

De Belgische koningin Mathilde heeft donderdag op het paleis een videogesprek gevoerd met vertegenwoordigers van Teach for Belgium. Deze organisatie wil onderwijsongelijkheden verminderen door pas afgestudeerden en professionals op te leiden tot leraren die op de meest kansarme scholen les kunnen geven in vakken waar een lerarentekort heerst.

Teach for Belgium bestaat sinds 2013 en heeft sindsdien al 230 docenten opgeleid die zo'n 56.000 studenten hebben kunnen helpen. Het gesprek van Mathilde met Etienne Denoël en Caroline de Cartier ging over de gevolgen van de coronapandemie op het werk van de organisatie. Teach for Belgium heeft bijvoorbeeld nieuwe manieren gevonden om leerkrachten te werven, te selecteren, op te leiden en te ondersteunen.

Mathilde hecht volgens het Belgisch hof "groot belang aan kwaliteitsonderwijs dat niemand uitsluit". Dit onderwerp zal ook centraal staan tijdens de derde Internationale Onderwijsdag op maandag 24 januari. Het thema die dag is het opnieuw opstarten en revitaliseren van het onderwijs voor de zogenoemde Covid-19-generatie.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

President Georgië op audiëntie bij Filip

Het koninklijk paleis in Brussel had donderdag meerdere audiënties op de agenda staan. Onder meer de president van Georgië en twee ministers kwamen op bezoek.

Koning Filip ontving Salomé Zurabishvili, de Georgische president. Op twitter deelt het hof een foto van de twee staatshoofden, die op ruim anderhalve meter afstand van elkaar poseren.

De Belgische Minister van Klimaat, Leefmilieu, Duurzame Ontwikkeling en Green Deal, Zakia Khattabi, kwam in de ochtend langs op het paleis. In de middag kwam Tinne van der Straeten, Minister van Energie, op audiëntie bij de Belgische vorst.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--