Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mathilde houdt toespraak over mentale gezondheid

15 september 2020 · Leestijd 1 min

De Belgische koningin Mathilde heeft maandag de 70e regionale vergadering van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO toegesproken. Het Belgische koningshuis deelde online de volledige toespraak.

"Een goede mentale gezondheid helpt ons allen onze volledige potentie te bereiken. Het versterkt onze weerbaarheid en onze vaardigheid om om te gaan met verandering en onzekerheid", zei Mathilde. De koningin vertelt verder dat ze heeft besloten om mentale gezondheid een van haar prioriteiten te maken.

"De Covid-19 pandemie herinnert ons aan hoe belangrijk mentale gezondheid is voor ieders welzijn. De crisis heeft een gigantische psychologische impact gehad." Maar volgens de koningin kan de crisis ook dienen als een "katalysator" om hulpverleningsdiensten te verbeteren en maatschappelijke attitudes over mentale gezondheid te veranderen.

Volgens de koningin kan en moet het beter wat betreft het steunen van mensen met mentale gezondheidsproblemen. "Laten we ons toeleggen op gezamenlijke acties voor betere mentale gezondheid in de toekomst," besloot Mathilde.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--