Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mathilde kiest voor creatie Natan bij museumbezoek

26 maart 2021 · Leestijd 2 min

De Belgische koningin Mathilde heeft donderdag de nieuwe tentoonstelling 'Kinderen van de Renaissance' bezocht in Museum Hof van Busleyden in Mechelen. Het bezoek diende als een steuntje in de rug van de Belgische cultuursector, die de afgelopen maanden zwaar getroffen werd door de coronacrisis.

De expositie vertelt aan de hand van kunstwerken, geschriften en gebruiksvoorwerpen - zoals speelgoed en juwelen - het verhaal van drie generaties Bourgondisch-Habsburgse prinsen en prinsessen, die opgroeiden in het Hof van Kamerijk in het 16e-eeuwse Mechelen. Het gaat onder meer om Filips de Schone, Margareta van Oostenrijk en Karel V.

Lees verder onder de foto's.

De koningin koos voor haar museumbezoek een outfit uit van het Belgische modehuis Natan. De groene wollen jurk combineerde ze met een geruite mantel met opvallende flap op de linkerschouder. Mathilde maakte haar ensemble af met een paar bruine pumps, een bruine clutch en gouden oorbellen in de vorm van een monstera blad.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De tentoonstelling 'Kinderen van de Renaissance' is vanaf vandaag tot en met 4 juli geopend voor het publiek.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--