Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mathilde opent de deuren van financieel belevingscentrum

8 september 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Mathilde van België en verschillende ministers hebben in Brussel het financiële belevingscentrum Wikifin Lab geopend. Leerlingen van het voortgezet onderwijs kunnen vanaf nu op bezoek gaan in het belevingscentrum van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) om een digitaal parcours af te leggen dat hen de nodige financiële kennis moet bijbrengen.

De leerlingen uit het voortgezet onderwijs kunnen gratis terecht in het belevingscentrum om via het gebruik van de digitale tools de juiste geldkeuzes te maken. Dat doen ze afwisselend individueel, in kleine groepjes of onder deskundige begeleiding met de hele klas. De rode draad tijdens het interactieve parcours is: 'Hoe hou ik mijn budget in evenwicht?'.

Lees verder onder de foto's.

Om de leerlingen om te scholen tot kritische burgers wil het Lab financiële kennis bijbrengen, want zaken als sparen, inflatie, online shoppen, cryptomunten of sparen vormen nieuwe uitdagingen voor deze jongeren. Koningin Mathilde mocht dinsdag samen met de leerlingen tijdens twee interactieve spelen ontdekken welke keuzes invloed hebben op hun spaargeld of op de maatschappij.

Mathilde bekeek ook de kennismuur, waar financiële begrippen worden uitgelegd aan de hand van ludieke voorwerpen. Scholen die het belevingscentrum willen bezoeken, moeten wel wat geduld hebben. Het Lab is al tot het einde van het jaar volgeboekt.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--