Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mathilde praat met jongeren in meisjesinstelling over eenzaamheid

4 december 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Mathilde heeft donderdag een bezoek gebracht aan een meisjesinstelling in Beernem. Dat deed ze om jongeren een hart onder de riem te steken in de eenzame coronatijden.

Tijdens haar bezoek aan de gesloten instelling sprak de koningin met begeleiders en verantwoordelijken van de instelling. Ook sprak ze met de meisjes die in de instelling verblijven.

Sinds de pandemie en daarbij behorende maatregelen is het leven van de jongeren in de instelling flink veranderd. "Vooral de eerste golf was zeer zwaar voor onze meisjes. Bezoek krijgen of in de weekends naar huis gaan was plots niet meer mogelijk. We hebben dat zo veel mogelijk proberen op te vangen met videobellen maar alles ging hier toch acht weken op slot en dat was een zware periode", vertelde campusdirecteur Sarah Van Ghelder tegen Belga.

De meisjes waren blij met het bezoek van Mathilde. "De koningin had oprecht interesse in onze situatie en stelde veel vragen. Ik had nooit verwacht dat de koningin deze plaats zou kennen en dat ze ons een bezoek zou brengen", vertelde een van de jongeren.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--