Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mathilde spreekt over toekomst modesector

10 februari 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Mathilde heeft dinsdagmiddag uitgebreide gesprekken gevoerd met bedrijven uit de mode- en kledingsector. Bij handelsfederatie Comeos in Brussel deed ze mee aan een rondetafelgesprek over de impact van de coronacrisis en de toekomst van de sector.

De koningin kreeg te horen welke problemen de sector ervaart door de coronapandemie. Haar werd onder meer verteld dat er na bijna een jaar crisis zowel bij de bevolking als bij de bedrijven coronamoeheid heerst. Veel bedrijven leven bovendien met de angst dat ze de crisis niet zullen overleven. Ook de toegenomen online verkoop heeft de mindere verkoop in fysieke winkels namelijk niet kunnen goedmaken.

Ondanks de problemen werden er ook positieve punten uit de crisis gehaald. De coronapandemie heeft duidelijk geholpen om zaken als digitalisering en duurzaamheid te versnellen.

Mathilde droeg tijdens de ontmoeting overigens een opvallende gele mantel. Die droeg ze volgens Het Nieuwsblad ook in 2013 tijdens de Blijde Intrede in Luik. Destijds riep haar outfit wisselende reacties op. Er werden onder meer vergelijkingen gemaakt met Big Bird uit Sesamstraat.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--