Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mathilde waarschuwt: vergeet ontwikkelingsdoelstellingen niet

13 oktober 2020 · Leestijd 2 min

De wereld moet zich niet al te veel laten afleiden door de coronacrisis om de afgesproken duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties te halen. Er is een nieuwe krachtige impuls nodig, zei koningin Mathilde van België maandag in een speech tijdens een bijeenkomst van SDG Changemakers in Rotselaar.

De coronacrisis heeft "de kwetsbaarheid van onze samenlevingen en van onze wereld aan het licht gebracht", vindt Mathilde. Zo ziet de vrouw van koning Filip dat er meer onzekerheid en ongelijkheid is, kunnen te veel kinderen en jongeren momenteel niet naar school en kampen meer mensen met psychische problemen. "Om de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen in 2030 te halen, is daarom een ​​hernieuwde en krachtige impuls nodig. De coronacrisis mag ons niet afleiden van de langetermijndoelstellingen die we onszelf hebben gesteld."

De onverwachte uitdagingen van de pandemie zorgen er aan de andere kant wel voor dat er op verschillende vlakken goed wordt samengewerkt. "Hieruit kunnen we enkele lessen trekken", zo stelde Mathilde dan ook. "Het opbouwen van duurzame samenlevingen moet het volgende doel zijn."

Koningin Mathilde is sinds 2016 pleitbezorgster van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Ze deed haar uitspraken in de fabriek van toetjesmaker Danone en greep haar bezoek direct aan om een kijkje bij het productieproces te nemen. Op foto's die het Belgische koningshuis deelde, is te zien dat de koningin daarvoor in een beschermend pak, inclusief haarnetje, moest.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--