Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Maurits en Marilène bezoeken hun stamkroeg in Groningen

27 april 2018 · Leestijd 2 min

Prins Maurits en prinses Marilène hebben vrijdag een klein uitstapje gemaakt tijdens de officiële wandeling van de koninklijke familie door het centrum van Groningen. Het paar ging even langs bij café Soestdijk, de plek waar ze elkaar hebben leren kennen.

"Het was een leuke reünie", zei prinses Marilène na het bezoekje aan hun stamkroeg. In dit café werkte Marilène een kwart eeuw geleden tijdens haar studietijd, en daar leerde ze Maurits kennen die er ook een baantje had. Al snel gingen ze hun diensten op elkaar afstemmen en de rest is geschiedenis. Volgende maand zijn ze twintig jaar getrouwd.

Oud-collega's wachtten Maurits en Marilène op en sleepten hen mee naar het terras voor het maken van foto's en het meezingen van een kraker van André Hazes. Maurits kreeg ook een ingelijst oud werkhemd aangeboden, met het verzoek binnenkort toch weer eens langs te komen en aan de bar plaats te nemen.

Ook prins Bernhard heeft in het populaire café gewerkt. Zijn foto hangt binnen aan de muur, maar hij hield vrijdag wat afstand tot de extra festiviteiten bij Soestdijk.

Nacht en ontij

Grootmoeder koningin Juliana vond het naar verluidt destijds maar zo-zo dat haar kleinzoons bij nacht en ontij in een café werkten, dat bovendien de naam droeg van haar paleis en dat royaal was voorzien van foto's, schilderijen en andere memorabilia van haar familie. Voor anderen maakte dat Soestdijk juist extra leuk: je biertje werd getapt door echte prinsen.

Prins Bernhard heeft zijn vrouw Annette ook in Groningen leren kennen. "Dat is mijn belangrijkste herinnering aan de stad", zei ze. Bernhard vindt het vooral leuk om weer door het centrum te wandelen. "Dat heb ik lang niet meer gedaan."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--