Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima gaat nog even snel naar de bibliotheek voordat ze vertrekt naar Parijs

28 november 2023 · Leestijd 2 min

Voordat koningin Máxima op dinsdag naar Parijs afreist, is ze in de ochtend nog te vinden in de Openbare Bibliotheek van Rotterdam. Daar is ze aanwezig bij het 15-jarig jubileum van de Stichting Het Begint met Taal.

De stichting viert dinsdagochtend dat het al vijftien jaar nieuwkomers verbindt aan taalvrijwilligers. Koningin Máxima geeft het startschot voor ‘Kletsen met collega’s’, een nieuw programma voor werkgevers. 

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Nieuwkomers

Ervaren nieuwkomers, experts uit de wetenschap, werkgevers en coördinatoren uit het netwerk van Het Begint met Taal gaan dinsdag in gesprek over succesfactoren en belemmeringen. Centraal staat wat nodig is om nieuwkomers op de werkvloer te ondersteunen en werkgevers te enthousiasmeren.

Het netwerk van Het Begint met Taal brengt jaarlijks 42.000 nieuwkomers die de Nederlandse taal willen oefenen in contact met taalvrijwilligers. Lokale organisaties door heel Nederland ondersteunen 16.000 vrijwilligers. Met 500 locaties voor taalcoaching, taalcafés en ontmoetingen tussen taalmaatjes is de aanpak van de stichting wijdverbreid.

Parijs

Later op de dag reist koningin Máxima naar Parijs, waar ze de tentoonstelling van Iris van Herpen: Sculpting the Senses in het Musée des Arts Décoratifs opent. Ook brengt de koningin een werkbezoek aan Maison Européenne de la Photographie waar zij de tentoonstelling Viviane Sassen – Phosphor: Art & Fashion bezichtigt en in gesprek gaat met jonge fotografen. 

Foto: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--