Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima bezoekt mentale zorgvoorzieningen en buurtcentrum

25 januari 2023 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft woensdagochtend in Utrecht een werkbezoek gebracht in het kader van de mentale gezondheid van jongeren. Het werkbezoek stond in het teken van initiatieven gericht op laagdrempelige hulp.

In Utrecht zijn diverse voorzieningen voor en door jongeren gestart om hen mentaal gezond te laten opgroeien. De organisatie MIND Us, waar de koningin erevoorzitter van is, wil dat jongeren meer grip krijgen op hun mentale gezondheid en hulp weten te vinden als dat nodig is.

Lees verder onder de foto.

maxima mindus

Vertegenwoordigers van drie initiatieven vertelden over wat zij doen voor de mentale gezondheid van jongeren. Zo organiseert GeluksCafés ontmoetingen op diverse plekken in Utrecht. Studentenvereniging VIDIUS probeert mentale gezondheid bespreekbaar te maken binnen het supportnetwerk van studenten zelf.

Het derde initiatief dat Máxima bezocht, biedt ondersteuning van een getrainde ervaringsdeskundige aan jongeren die op de wachtlijst staan van de geestelijke gezondheidszorg. Er wordt gezamenlijk gewerkt aan hun herstel vanuit eigen talenten en ontwikkeling. Aansluitend kreeg de koningin een rondleiding door het buurtcentrum.

maxima mind us gesprekk
maxima mind us

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--