Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima bezoekt vrijwilligersorganisatie House of Hope

11 juni 2020 · Leestijd 3 min

Koningin Máxima heeft donderdagmiddag een bezoek gebracht aan de vrijwilligersorganisatie House of Hope. De organisatie helpt kwetsbare bewoners van Rotterdam-Zuid bij maatschappelijke, financiële en praktische problemen. De koningin treft de oprichters, medewerkers, vrijwilligers én deelnemers van de organisatie bij de locatie Katendrecht aan de Maashaven.

Koningin Máxima ontmoet de oprichters en bestuursleden van House of Hope. Ze spreekt met hen over het ontstaan van de organisatie, de aanpak van het verbinden van wijkbewoners en de plannen voor de komende jaren. Ook de band met de gemeente wordt besproken. House of Hope werkt als tussenschakel tussen de overheid en de wijkbewoners. Zij weten waar de problemen écht zitten en hoe ze kunnen helpen. 

Lees verder onder de foto's.

House of Hope is thuis

ANP-414090836.jpg

Ook de medewerkers en vrijwilligers krijgen de kans om met de koningin te praten. Samen spreken ze over de activiteiten die zij organiseren, over het verbinden en versterken van mensen en over het inzetten van de talenten van de bewoners voor de wijk. De vrijwilligers vertellen trots over wat House of Hope voor hen betekent en hoe zij nu weer andere mensen helpen door het doen van vrijwilligerswerk. Een vrijwilliger vertelt: "Mensen blij maken is wat ik het allerliefste doe. Dat doe ik hier bij House of Hope. Het is de plek die ik thuis noem".

Lees verder onder de foto.

Ten slotte spreekt de koningin met een aantal deelnemers over wat de gesprekken, spreekuren en andere activiteiten van House of Hope voor hen betekenen. Ook vraagt Máxima naar hoe hun persoonlijke situatie is verbeterd sinds ze betrokken zijn bij House of Hope. Dankbaarheid omschrijft het gevoel dat de deelnemers hebben bij House of Hope. Een deelnemer vertelt: "Vanaf dag één kon ik hier terecht. House of Hope is de familie die ik hier in Nederland niet heb".

Koningin Máxima deelt op het einde van een gesprek ook nog een compliment uit. De meeste deelnemers zie zij sprak, hebben de Nederlandse taal niet als hun moedertaal. Maar toch hebben ze de taal goed onder de knie, aldus de koningin: "Ik hoor dat jullie Nederlands super is, heel goed! Door de taal te beheersen verbreed je je kennis en je contacten".

De organisatie

House of Hope is één van de deelnemers van het programma ‘Meedoen, samen uit de armoede’ van het Oranje Fonds. Samen met 19 andere organisaties ontvangen de bestuurders van House of Hope advies en worden gecoacht op verschillende vlakken. Door samen activiteiten te organiseren zorgt House of Hope voor verbinding in de wijk. Ook biedt het professionele hulp voor mensen die dit nodig hebben. 

Cor en Elsbeth Hubach hebben de organisatie in 2004 opgericht. Vanuit Groningen zijn zij naar Rotterdam-Zuid verhuisd om vrijwilligerswerk te doen. Door contacten te leggen in de buurt en op zoek te gaan naar de onderwerpen waar ze buurtbewoners mee konden helpen, is de House of Hope ontstaan. Hun christelijke waarden staan centraal in de organisatie, maar iedereen is welkom bij de House of Hope. Hier is ruimte voor vertrouwen, kwetsbaarheid en verbintenis. 

Tekst: RVD / Blauw Bloed

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--