Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima dacht dat ze nooit zou trouwen

17 mei 2021 · Leestijd 3 min

Máxima had voordat ze Willem-Alexander ontmoette nooit verwacht dat ze zou trouwen. Dat vertelde de koningin tijdens het tv-interview met Matthijs van Nieuwkerk ter ere van haar vijftigste verjaardag. "Ik vond het heel moeilijk dat ik een persoon zou ontmoeten die net zo verliefd zou zijn als ik op hem", aldus Máxima.

Het antwoord volgde op de vraag van Van Nieuwkerk over een anekdote van Máxima, die geschreven staat in de biografie van Marcia Luyten. Een vriendin van de koningin zou in haar jongere jaren tarotkaarten hebben gelegd om in de toekomst te kijken van Máxima's liefdesleven. Die zei dat ze een "bijzondere man" zou ontmoeten.

"Ik had niet verwacht dat ik ooit zo trouwen", vertelde ze. "Ik vond mijn werk en passies belangrijk. Daar moest ik voldoening uit halen." Voor de koningin leek het vinden van de ware liefde gecompliceerd.

Máxima ontmoette Willem-Alexander in 1999 in Sevilla, maar het was geen liefde op het eerste gezicht. De Argentijnse nam foto's op het feest en Willem-Alexander dacht aanvankelijk dat ze een paparazzo was. "Het was geen goede start", lachte ze.

'De traan': 'Blij dat het er maar 1 was'

De_traan_van_Maxima.jpg

Máxima is naar eigen zeggen erg blij dat het maar bij één traan bleef tijdens haar huwelijksceremonie met Willem-Alexander in 2002. "Tijdens de repetitie was ik een zee van tranen. Dus ik was blij dat ik maar één traan heb gelaten", vertelde ze tijdens het tv-interview met Matthijs van Nieuwkerk ter ere van haar vijftigste verjaardag.

De koningin kijkt liever niet meer terug naar het fragment, waarin ze het niet droog kan houden tijdens de vertolking van Adiós Nonino van bandoneonspeler Carel Kraayenhof. Zelf verklaart Máxima de traan door de muziek. "Het was de muziek. Ik word blij van muziek, ik huil van muziek."

Máxima heeft 'de traan' al talloze keren teruggezien. Maar een keer, zo'n tien jaar geleden, sprong er wel uit. Toen zag ze het fragment met haar oudste dochter, de nu 17-jarige prinses Amalia. "Amalia keek naar mijn man en zei: papa wat heb je tegen mama gedaan dat zij zo moest huilen?"

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--