Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima draagt toepasselijke kleding bij opening Week van het geld

27 maart 2023 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft maandagochtend de Week van het geld geopend in de Jaarbeurs in Utrecht. De koningin verscheen bij de opening in een paarse jurk, toepasselijk omdat dit de exacte kleur paars is als die in het logo van de Week van het geld.

Máxima_week-van_het_geld_Kaag
Máxima_week-van_het_geld

Máxima opende de Week van het geld in aanwezigheid van de minister van Financiën, Sigrid Kaag, en de burgermeester van Utrecht, Sharon Dijksma. 

Máxima_week-van_het_geld

Tijdens de Week van het geld leren jongeren en mbo-studenten hoe verstandig om te gaan met geld.
Dit jaar staat de week in het thema van ‘Bedwing de bling'. Daarmee wordt gefocust op het kopen van nieuwe spullen, die bijvoorbeeld worden aangeprezen door influencers op sociale media.

De opening begon met een voorproefje van de theatershow 'Geld en geluk'. Een theatershow die het Voortgezet Onderwijs en het MBO het hele jaar kunnen aanvragen bij stichting KiKiD.

Na afloop van het optreden heeft koningin Máxima samen met de directeur van het Nibud Arjan Vliegenthart en basisschool juffrouw Angela Esajas gesproken over het belang van, het op jonge leeftijd aanleren van financiële vaardigheden, zoals sparen en omgaan met verleidingen.

Máxima_week-van_het_geld

De koningin sprak ook mee over een aantal stellingen over geldzaken.

Máxima_week-van_het_geld

In haar rol als erevoorzitter vraagt de koningin aandacht voor financiële educatie en verstandig omgaan met geld. In het platform werken partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en voorlichtings- en consumentenorganisaties samen.

Bekijk hier de video! 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--