Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima en Beatrix dineren beiden in dezelfde jurk als tien jaar geleden

23 juni 2022 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben woensdagavond het corps diplomatique ontvangen op het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Ook prinses Beatrix, prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven schoven aan bij het galadiner.

Het diner, bedoeld om internationale relaties te onderhouden en te versterken, stond dit jaar in het teken van politiek en bestuur. Om die reden waren er naast de ambassadeurs en vertegenwoordigers van verschillende landen ook vertegenwoordigers van het Nederlandse openbaar bestuur uitgenodigd. De koning hield ook een toespraak voor de meer dan 250 aanwezigen.

Het galadiner is een jaarlijks evenement. Eerdere diners hadden als thema's kunst en cultuur, internationaal recht en internationaal bedrijfsleven.

Grappig weetje is dat koningin Máxima en prinses Beatrix beiden een jurk hadden uitgekozen die ze tien jaar geleden, om precies te zijn op 10 januari 2012, beiden ook aan hadden. Op die dag waren ze op staatsbezoek in Oman.

Koningspaar_diner_Corps_Diplomatique
Prinses_Beatrix_diner_Corps_Diplomatique
Prinses_Beatrix_met_sultan_Oman
Maxima_met_sultan_Oman

De japon van Máxima - een ontwerp van couturier Jan Taminiau - zagen we voor het eerst tijdens Prinsjesdag in 2009.

Maxima_Prinsjesdag_2009
Prinsjesdag_2009

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--