Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Máxima versnippert eigen spijkerbroek en geniet van muzikale optredens

23 november 2022 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft woensdag een drukke dag gehad. De dag begon in Laren waar de koningin een bezoek bracht MUD jeans, een duurzaam kledingbedrijf. Hier versnipperde ze haar eigen spijkerbroek zodat deze gerecycled kan worden. In de middag ging de vorstin naar het Hilversumse Muziekcentrum van de Omroep om getrakteerd te worden op meerder muzikale optredens van kinderen.

MUD Jeans

De koningin ging langs bij het hoofdkantoor van MUD Jeans, dat spijkerbroeken duurzaam ontwikkelt en hergebruikt om de impact op het milieu zo klein mogelijk te maken. Ze begon haar dag met een presentatie waarin het onder meer ging over het ontstaan en de doelstellingen van het bedrijf.

Aan het einde van de presentatie werd een broek van 100 procent gerecycled materiaal getoond. Directeur Bert van Son vertelde Máxima dat het kledingstuk nog niet de typische kleurverschillen van een jeans heeft. "Het zou ook in andere kleurtjes kunnen, zoals zwart of indigo", tipte de koningin, die de spijkerbroek "fantastisch" vond.

Na een gesprek met werknemers was het de beurt aan den koningin om haar eigen oude spijkerbroek te versnipperen en zodat de snippers kunnen worden verwerkt in een nieuwe duurzame broek.

Lees verder onder de foto!

Maxima-2022-Laren-MUD-JEANS - Bewerkt
November 2022: Koningin Máxima versnippert haar eigen jeans om deze te recyclen.

Muziekcentrum van de Omroep 

De aanleiding voor het bezoek aan het muziekcentrum, was de ondertekening van het MuziekAkkoord speciaal onderwijs. Dat akkoord legt vast hoe het muziekonderwijs op 543 basisscholen voor speciaal onderwijs wordt georganiseerd in de komende vijf jaar, zoals met bijvoorbeeld introductielessen op maat of instrumentenpakketten voor scholen. Máxima is erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas, die zich inzet voor muziekonderwijs op Nederlandse basisscholen.

Lees verder onder de video!

Voorafgaand aan de ondertekening zag de koningin een optreden van het Kristal Leerorkest, waarbij kinderen met en zonder beperking samen muziekles krijgen. Ook leerlingen van Auris Taalkring Hilversum traden op. Daarnaast woonde Máxima een gesprek bij over het belang van muziek voor kinderen met een beperking.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--