Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima heeft volle agenda voor aftrap staatsbezoek

9 maart 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima laat nu ze in Indonesië is gearriveerd geen moment onbenut. Ze werkt vandaag nog een aantal belangrijke afspraken af voor haar werk als speciaal pleitbezorger van de Verenigde Naties.

De koningin had in Jakarta een vergadering met verschillende regeringsvertegenwoordigers en CEO's van multinationals over hoe het in het land gesteld is met de toegang van financiële diensten in het land zoals een bank- of spaarrekening. Het gaat hierbij in het bijzonder om vrouwen en kleine bedrijven. Máxima sprak onder meer met Airlangga Hartarto, coördinerend minister voor Economische Zaken en een vertegenwoordiger van de Centrale Bank van Indonesië. 

In 2012, 2016 en 2018 reisde koningin Máxima af naar Indonesië in haar rol als pleitbezorger voor de VN. Nu zij in Indonesië is, maakt zij meteen van de gelegenheid gebruik om de gemaakte vorderingen te bespreken. 

Koningin Máxima heeft een gesprek met Airlangga Hartarto, coördinerend minister voor Economische Zaken, Wimboh Santoso, voorzitter van de Autoriteit Financiële Diensten (OJK) en een vertegenwoordiger van de Centrale Bank van Indonesië. Koningin Máxima en minister Hartarto spraken elkaar ook in januari tijdens het Wereld Economisch Forum (WEF) in Davos.

Lees verder onder de foto's!

Morgen begint het staatsbezoek aan Indonesië, dat de koningin samen met koning Willem-Alexander aflegt. Bekijk hier de beelden van de aankomst, en een video met het programma van deze week.

Foto's: Blauw Bloed/ ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--