Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima: herstel van coronacrisis verloopt ongelijk

4 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft maandagmiddag een virtuele toespraak gehouden bij de opening van een symposium van het G20 Global Partnership for Financial Inclusion (GPFI) in Italië. In haar toespraak had Máxima het onder meer over wereldwijde economische uitdagingen en ook benadrukte ze dat er ongelijkheid is in hoe landen en bedrijven financieel herstellen van de coronapandemie.

"Hoewel de mondiale economische bedrijvigheid blijft verbeteren, is het duidelijk dat het herstel van de coronacrisis ongelijk verloopt", sprak de koningin. Zo wordt volgens Máxima verwacht dat de meeste rijke landen volgend jaar weer grotendeels financieel op het niveau zitten van voor de crisis. "Maar slechts een derde van de lage- en middeninkomenslanden zal naar verwachting een soortgelijk herstel laten zien."

Meer kansen voor iedereen

Minderbedeelden zoals vrouwen en kleine boerenbedrijven zijn volgens de koningin het zwaarst getroffen door de pandemie. "Voor de crisis hadden zij al beperkte toegang tot digitale financiële diensten en nu hebben zij nog zwaarder te lijden onder de voortslepende economische gevolgen."

Máxima hoopt daarom dat overheden en ontwikkelaars zich ervoor blijven inzetten dat digitale financiële diensten voor iedereen beschikbaar worden zodat iedereen gemakkelijk zijn bankzaken kan regelen. "Samen kunnen we actie ondernemen om te helpen herstellen en een meer inclusief, veerkrachtig en verantwoordelijk digitaal financieel systeem te bouwen, met meer kansen voor iedereen."

De G20 is een internationaal forum dat bestaat uit de 19 grootste nationale economieën en de Europese Unie. De G20 heeft tot doel bij te dragen aan wereldwijde economische groei en ontwikkeling. Als erevoorzitter van het GPFI zet koningin Máxima zich onder meer in om de activiteiten van de G20 op het terrein van inclusieve financiering te bevorderen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--