Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: Koningin Máxima draagt een grote flaphoed tijdens storm Ciarán

2 november 2023 · Leestijd 2 min

Het advies van de ANWB om zoveel mogelijk thuis te werken vandaag vanwege storm Ciarán die over het land blaast, gaat niet op aan koningin Máxima. Zij verschijnt vandaag gewoon volgens afspraak in het Gelderse Culemborg. Mét vilten flaphoed die elk moment van haar hoofd kan waaien.

Koningin Máxima laat zich niet zomaar tegenhouden door een storm. Ook met windstoten van 110 kilometer per uur haast de koningin zich naar Culemborg voor de viering van het dertigjarig bestaan van Home-Start in Nederland. Haar vilten flaphoed van Philip Treacy heeft ze goed vastgemaakt aan haar lokken, want ondanks de hevige wind blijft deze perfect op zijn plek zitten. En dat is toch wel een pluim waard. 

Lees verder onder de post. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Máxima's favoriete jurk bij onstuimig weer

De flaphoed combineert koningin Máxima met een grijze jurk van Dolce & Gabanna. Een warm ogende jurk die past bij het onstuimige en gure weer buiten. Ze droeg de jurk al twee keer eerder, een keer in 2015 tijdens het streekbezoek aan Limburg en een keer in 2017 tijdens de opening van het Buzinezz Forum. Daar waaide het overigens ook al flink. 

Lees verder onder de foto's. 

maxima-dolce-gabanna-2015
2015: Koningin Máxima draagt deze jurk van Dolce Gabanna voor het eerst in Limburg.
maxima-buzinezz-forum-2017
2017: Koningin Máxima opent met veel wind het Buzinezz Forum.

Over Home-Start

Koningin Máxima vindt Home-Start zó belangrijk dat ze storm Ciarán zonder blikken of blozen trotseert. Voor degene die het nog niet weet: Home-Start is een wereldwijd programma dat gezinnen ondersteunt bij de opvoeding van jonge kinderen. Het is niet voor het eerst dat de koningin hierbij betrokken is. Veertien jaar geleden, in 2009, bezocht Máxima de organisatie ook al. Toen in een vuurrode outfit die perfect paste bij het warme zomerweer. 

maxima-home-start-2009
2009: De toenmalige prinses Máxima bezoekt Home-Start in Venray.
Venray-maxima-2009
2009: De toenmalige prinses Máxima bezoekt Home-Start in Venray.

Ook leuk om te kijken: het bezoek aan Culemborg in 2019. 

Terugblik: het koningspaar in Culemborg in 2019

Lees ook over:

Terugblik: het koningspaar in Culemborg in 2019

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--