Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima hoort hoe Tilburg schulden aanpakt

21 januari 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima bracht woensdagmiddag een digitaal werkbezoek aan Tilburg waarbij zij werd geïnformeerd over 'de Doorbraakmethode'. Hierbij worden huishoudens die te kampen hebben met problemen als armoede of psychische- en gezondheidsproblemen, via een persoonlijke aanpak geholpen om hun leven weer op orde te krijgen.

Dit soort hulpverlening op maat is een van de vijf schuldhulpmethoden van SchuldenlabNL, dat landelijk wordt opgeschaald. Onderwerp van gesprek woensdagmiddag in Tilburg was dan ook hoe andere gemeenten van de Doorbraakmethode gebruik kunnen maken. Gezinnen met meerdere problemen krijgen van verschillende kanten hulp, maar raken vaak het overzicht kwijt door het aantal hulpverleners en de versnipperde hulp. Bij de Doorbraakmethode wordt deze hulp gebundeld en worden gezinnen geholpen stap voor stap uit de problemen te komen.

De koningin hoorde in Tilburg van initiatiefnemers, professionals die gezinnen begeleiden en ervaringsdeskundigen hoe het samen bedenken en uitvoeren van oplossingen ervoor zorgt dat er weer grip komt op de persoonlijke en financiële situatie. Met wethouder Esmah Lahlah en andere medewerkers van de gemeente Tilburg besprak de koningin ook hoe de aanpak bij de gemeente wordt uitgewerkt en hoe de samenwerking met partners verloopt.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--