Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoe ervaart het mkb de crisis? Máxima hoorde het online

21 januari 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima was donderdagmiddag virtueel aanwezig bij het webinar ‘Samen Sterk voor een schuldenzorgvrij ondernemend Nederland’. Daar werd gesproken over het recente onderzoek van Deloitte naar de impact van de coronacrisis op het mkb en toenemende schuldenproblematiek. Dat gebeurde vanuit het ADO-stadion in Den Haag. De koningin is aanwezig als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en vanwege haar inzet voor een schuldenzorgvrij Nederland.

Volgens het onderzoek, dat in opdracht van SchuldenlabNL, het Verbond van Verzekeraars en de Nederlandse Vereniging van Banken werd uitgevoerd, zouden vooral zelfstandigen zonder personeel (ZZP'ers) kwetsbaar zijn.

Er werd vooral stilgestaan bij het versnipperde hulpaanbod voor ondernemers. Er is veel financiële steun, onder anderen vanuit het kabinet, maar dat moet volgens de organisaties goed op elkaar worden afgestemd. Zo kunnen de ondernemers makkelijker hun weg vinden naar een voor hen geschikte regeling of oplossing.

Koningin Máxima volgde in het eerste deel van het webinar een gesprek met de voorzitters van de deelnemende organisaties. Aansluitend was er een gesprek met de gemeente Lelystad, een franchise ondernemer en een ZZP’er over hun ervaringen met gemeentelijke ondersteuning. Ook waren er korte pitches van maatschappelijke hulpinitiatieven aan ondernemers. Het laatste gesprek ging over hoe gemeenten ondernemers met financiële problemen kunnen ondersteunen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--