Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima hoort over online cursus om geldproblemen tegen te gaan

12 november 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima bracht vandaag een bezoek aan de online training ‘helpen met geldzaken’. Deze training, opgezet door het Nibud, leert mensen hoe geldproblemen ontstaan en hoe ze deze kunnen herkennen.

De training ‘helpen met geldzaken’ leert de medewerkers hoe geldproblemen ontstaan en hoe ze deze kunnen herkennen. Ook leren zij hoe ze een gesprek kunnen beginnen en welke middelen er zijn om geldproblemen te verminderen en waar mogelijk op te lossen.

Koningin Máxima volgde één van de acht virtuele lessen die onderdeel zijn van de training en keek mee met de deelnemers. Vervolgens nam de koningin deel aan een virtueel rondetafelgesprek met onder andere programmamanagers, trainers en deelnemers van de cursus. De koningin wilde van de deelnemers weten hoe de cursus voor hun bijdraagt aan de praktijk en ze vroeg medewerkers van banken of zij al iets merken van de cursus op de werkvloer.

Al ruim 4500 medewerkers uit de financiële sector hebben bij het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) de training gevolgd en dat is nodig, want het Nibud verwacht dat in 2021 steeds meer mensen financiële problemen zullen krijgen. Op dit moment hebben al bijna twee op de vijf huishoudens moeite met rondkomen. Nog eens één op de drie huishoudens verwacht komend jaar echt problemen te krijgen met het betalen van de rekeningen.

Bron: ANP/ Foto's: Mike Rutten, ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--