Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima in dierenprint tussen groente en fruit

4 december 2018 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft op dinsdag een bezoek gebracht aan Eosta in Waddinxveen. Eosta is winnaar van de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap van de Koning Willem I Stichting, waarvan de koningin erevoorzitter is. Máxima droeg tijdens haar bezoek een bekende jurk met dierenprint van het Belgische modehuis Natan.

Tijdens haar bezoek kreeg Máxima meer te horen over het werk van het in 1990 opgerichte Eosta. De distributeur van biologische groente en fruit is initiatiefnemer van verschillende duurzaamheidscampagnes die consumenten bewust maken van de reële kosten van groente en fruit.

Lees verder onder de foto’s.

Tijdens de rondleiding werden verschillende innovaties getoond. Zo kreeg Máxima het Nature & More traceerbaarheidssysteem te zien, waarmee consumenten via een QR-code op een product toegang krijgen tot de teler, met uitgebreide informatie over de ecologische en sociale impact. Ook praatte de koningin met sprekers uit de financiële sector, het bedrijfsleven en de voedingsindustrie over de waarde-gedreven economie en de ondersteuning hiervan door financiële markten.

Nederlandsche Bank

De Koning Willem I Stichting is in 1958 op initiatief van De Nederlandsche Bank in het leven geroepen door een aantal aan het bedrijfsleven verbonden organisaties. Doel van de stichting is de nationale economie nieuwe impulsen te geven en zo het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. De stichting wordt gesteund door het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--