Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima in speciale bijeenkomst voor basisonderwijs

29 januari 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft woensdag 29 januari in Paleis Noordeinde in Den Haag een bijeenkomst bijgewoond als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas. In aanwezigheid van minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en ambassadeurs van Méér muziek in de Klas is gesproken met wethouders van de grote steden over muziekonderwijs op basisscholen.

Wethouders van steden waar muziek al een vaste plaats heeft in het basisonderwijs, wisselden successen en kennis uit over de toegevoegde waarde van muziekonderwijs, het belang van onderzoek en langetermijninvestering in muziek. Daarbij kwam ook de kansengelijkheid voor alle kinderen aan bod om structureel muziekonderwijs in de grote steden te verwezenlijken. Wethouders van steden waar muziekonderwijs nog geen vaste plek heeft vertelden over hun ambitie voor de komende jaren en wat er nodig is om die ambitie waar te maken. Op de rol van pabo’s en conservatoria werd ook ingegaan.

MuziekMatch

Minister Van Engelshoven gaf tijdens de bijeenkomst ook een toelichting op de huidige stand van zaken met betrekking tot MuziekMatch. Dat is een financiële stimulans voor regionale publieke en private partijen om samen te werken aan structureel muziekonderwijs.

Bron: RVD / Foto's: Set Vexy

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--