Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bril op en gaan! Koningin Máxima reist af naar Zuid-Limburg

5 maart 2024 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima is dinsdagmiddag afgereisd naar Zuid-Limburg. In de stad Geleen ging ze langs bij het industriepark Chemelot. Voordat het bezoek van start ging, waren er nog wel wat veiligheidsmaatregelen te nemen - veiligheid voorop, ook voor de koningin! Bekijk hier de foto's.

Máxima legt de laatste tijd regelmatig werkbezoeken af die in het teken staan van circulariteit. Dit houdt in dat afval de grondstof is voor nieuwe producten. Zo worden er nieuwe dingen gemaakt van oude producten en dat is natuurlijk erg goed voor het milieu. Koningin Máxima vindt circulariteit een belangrijk onderwerp en nam eind vorig jaar al eens een kijkje op een bouwplaats in Utrecht. Ook hielp ze bij het scheiden van afval tijdens een recent bezoek aan een afvalverwerkingsbedrijf in Eindhoven.

Lees verder onder de foto.

Máxima_helm
Koningin Máxima tijdens haar bezoek aan Renewi in Eindhoven.

Koningin Máxima bezoekt industriepark in Geleen

Voor haar bezoek moest koningin Máxima dinsdag een behoorlijk stukje rijden. Het chemische industrieterrein Chemelot ligt namelijk in Geleen, vlakbij Sittard. Eenmaal aangekomen kreeg de koningin een rondleiding over het industriepark. Ook kreeg ze alles te horen over de ambities die Chemelot heeft op het gebied van duurzaamheid. Op het enorme terrein zijn diverse bedrijven gevestigd waar in totaal zo'n 8500 medewerkers actief zijn. Het doel van Chemelot is om in 2050 volledig duurzaam en circulair produceren. Een ambitieus streven waarmee het bedrijf een mooie bijdrage kan leveren aan een groene toekomst.

Lees verder onder de foto's.

Máxima_Geleen
Koningin Máxima draagt een veiligheidsbril én XXL-schelpen oorbellen van het modehuis Prada tijdens een werkbezoek in Geleen (2024).
Máxima_Geleen
Máxima krijgt een rondleiding.
Máxima_Geleen
De koningin draagt een speciale bril en jas tijdens de rondleiding.

Koningin Máxima droeg tijdens haar bezoek een bekende witte blouse en pantalon. Ook de zwarte handtas die de koningin bij zich had, hebben we eerder gezien. Verder nam Máxima een lichtbruine mantel mee naar Limburg.

Máxima_Geleen
Koningin Máxima in Geleen.
Máxima_Geleen
De koningin draagt een lichtbruine mantel.

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--