Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima is blij met meer muziekles op scholen

21 december 2020 · Leestijd 2 min

In vijf jaar tijd is er wat betreft muziekles op scholen veel bereikt. Dat zei koningin Máxima zondagavond tijdens het Kerst Muziekgala op NPO 1, waar ze te gast was. De vrouw van Willem-Alexander is erevoorzitter van Stichting Méér Muziek in de Klas en daarom blij dat er tegenwoordig meer aandacht voor het onderwerp is.

Máxima ziet dat in een paar jaar tijd al op meer dan de helft van de scholen muziekles wordt gegeven. In de toekomst moet daar nóg meer aandacht voor komen. Dat is belangrijk omdat leerlingen door muziek "luisteren naar elkaar en plezier hebben", aldus Máxima. Daarnaast denkt ze dat het goed is voor de cognitieve ontwikkeling van kinderen.

Als erevoorzitter van Stichting Méér Muziek in de Klas ontving de koningin thuis al meerdere kinderen met hun instrument. Máxima vond dat ontzettend leuk. "Elk kind is anders, maar daarnaast leer ik zelf ook veel en kan ik zien hoe goed ze spelen", zei ze in gesprek met presentator Buddy Vedder.

De koningin woonde het Kerst Muziekgala bij van AVROTROS, waarbij meerdere kinderen met Nederlandse artiesten liedjes zongen. Het gala werd afgesloten door de Grootste Schoolband van Nederland, die ook een eigen videoclip maakte voor hun nieuwe kerstlied.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--