Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima: 'MBO'ers hebben ons door de crisis heen gesleept'

3 september 2021 · Leestijd 2 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Koningin Máxima heeft vrijdag in Houten het nieuwe studiejaar op het mbo geopend. Dit deed ze met een toespraak voor studenten en docenten. Het thema van de opening van het studiejaar 2021-2022 is 'ondernemen naar een betere toekomst'.

Een bosje bloemen voor Máxima bij haar vertrek uit Houten na de opening van het nieuwe studiejaar op het mbo.
Een bosje bloemen voor Máxima bij haar vertrek uit Houten na de opening van het nieuwe studiejaar op het mbo.

In haar toespraak noemde Máxima mbo-scholen van "het grootste" belang voor heel Nederland. Volgens haar hebben ze het land door de coronacrisis heen gesleept. Mbo'ers hebben er tijdens de crisis volgens de koningin onder meer voor gezorgd dat patiënten "met zorg werden omringd" en dat men massaal kon thuiswerken. "Zonder mbo'ers had er veel minder gekund. Zij zijn cruciaal", aldus Máxima.

Koningin Máxima benadrukte in haar speech ook dat ze onder de indruk was van hoe studenten vorig schooljaar veel thuislessen moesten volgen. "Het valt niet mee om je te concentreren achter een klein schermpje." Daarom is de koningin blij dat ze nu weer gewoon kunnen plaatsnemen in de schoolbanken en zich kunnen voorbereiden op hun toekomst. Die ligt volgens haar open. "Er zijn banen in overvloed."

Hoewel er veel banen zijn voor mbo'ers is hulp vanuit scholen en de arbeidsmarkt noodzakelijk, zei ze wel. Zo adviseerde ze werkgevers om onder meer stages aan te bieden, gastlessen te geven en initiatieven te bedenken. De koningin wenste afsluitend studenten, docenten, medewerkers en het bedrijfsleven veel succes in het aankomende schooljaar. "Een prachtig jaar voor u allemaal, want als het goed gaat met u, dan gaat het goed met ons allemaal."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--