Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima met gespalkte hand op pad in Amsterdam

16 september 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft deze zomer haar rechterhand verwond en daar een kleine breuk aan overgehouden. Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) donderdag desgevraagd weten omdat de koningin bij de opening van de nationale supercomputer Snellius in Amsterdam is gespot met een gespalkte hand.

Maxima_gespalkte_hand.jpg
Koningin_Maxima_in_Amsterdam.jpg
Maxima_spalk.jpg
Maxima_spalkje.jpg

Máxima bleef aanhoudende klachten houden nadat ze de hand had verwond en liet zich nakijken. Omdat ze haar hand rust moet geven is die gespalkt. Je moet wel even goed kijken, want ze verbloemt de spalk door haar blouse met wijd uitlopende mouwen. Vanmiddag vertelde de koningin na haar bezoek in Deventer dat ze een 'ongelukje' heeft gehad en haar hand rust moet houden met behulp van de spalk, zodat die kan genezen.

Bekijk de gehele reactie in de video hieronder. Daarna kun je meer foto's bekijken van het bezoek vanochtend.

Tijdens de openingsbijeenkomst leerde koningin Máxima van alles over de supercomputer die wetenschappelijk onderzoek in Nederland tien keer zoveel rekenkracht biedt als zijn voorganger. De nieuwe supercomputer is nodig omdat wetenschappers voor hun onderzoek steeds meer rekenkracht en mogelijkheden voor dataopslag en dataverwerking nodig hebben.

Snellius is zo ontworpen dat het voor alle wetenschapsgebieden kan worden gebruikt. De supercomputer komt net als zijn voorganger Cartesius in de Amsterdam Data Tower op het Amsterdam Science Park te staan. Tijdens de bijeenkomst werd onder meer gesproken over hoe supercomputers worden ingezet bij wetenschappelijk onderzoek en bij de aanpak van maatschappelijke uitdagingen. Ook demissionair Minister van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) was bij de opening aanwezig.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--