Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mode overzicht: Máxima gekleed in Marokkaanse stijl

25 maart 2023 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft haar eerste reis als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties naar Marokko afgesloten. Tijdens haar bezoek draagt de koningin verschillende outfits met een Marokkaans tintje. Van bloemetjesprint tot traditionele sieraden, wij hebben alles verzameld.

Op de eerste dag van haar bezoek, arriveert de koningin op het vliegveld in een nieuwe outfit. De ombré jurk met een blauwe top en een zandkleurige onderkant is van het Italiaanse merk Max Mara.

Lees verder onder de foto.

maxima marokko

Halverwege de dag kleedt Máxima zich om in een maxirok en blouse met paisleyprint van Etro. 

Lees verder onder de foto. 

Maxima kleding marokko
De koningin in maart tijdens het VN-bezoek aan Marokko.

Op bezoek in het oude centrum van de hoofdstad Rabat kiest de koningin opnieuw voor print. De Valentino jurk combineert zij met een bijzonder juweel, een fibula. Deze Marokkaanse ketting is een zilveren sieraad dat door de Romeinen naar Marokko is gebracht als veiligheidsspeld. Tegenwoordig wordt de ketting gedragen als decoratie. Aan onze verslaggever vertelt Máxima dat ze het juweel in 2005 van een Nederlands-Marokkaanse vrouw kreeg. 

Lees verder onder de foto.

Outfit Maxima Marokko dag 2

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Máxima wisselt op de derde dag de jurken en rokken in voor een effen broekpak van Claes Iversen. Op haar jasje heeft ze een historische broche gespeld. De broche werd voor het eerst gezien op een armband van koningin Wilhelmina in 1898.

Maxima pak Marokko

Beeld: ANP 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--