Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Máxima opent Majoor Bosshardthuis met onthulling wassen beeld heilsoldate

8 juni 2022 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft woensdagmiddag in hartje Amsterdam het Majoor Bosshardthuis geopend. Dit deed de koningin door een wassen beeld van Alida Bosshardt, een bekende heilsoldate van het Leger des Heils, te onthullen.

Voorafgaand aan de opening woonde Máxima in de Oude Kerk een bijeenkomst over het leven van de in 2007 overleden majoor Alida Bosshardt bij. Vervolgens opende de koningin aan de Oudezijds Voorburgwal het Majoor Bosshardthuis, waar zij ook een rondleiding kreeg door het pand en sprak met bezoekers van de buurthuiskamer.

Lees verder onder de foto's.

Koningin_Maxima_opening_Majoor_Bosshardthuis_3
Koningin_Maxima_opening_Majoor_Bosshardthuis_2
Koningin_Maxima_opening_Majoor_Bosshardthuis_1

Het Majoor Bosshardthuis was jarenlang het woonhuis van de beroemde heilsoldate. In dit pand ving Bosshardt kwetsbare mensen uit de binnenstad van Amsterdam op. Haar woongedeelte in het pand is nu in oude staat hersteld en toegankelijk voor bezoekers. In het huis zullen tentoonstellingen en bijeenkomsten worden georganiseerd. De huiskamer van het pand zal een toevluchtsoord blijven voor kwetsbare mensen uit de Amsterdamse samenleving.

Het Leger des Heils, dat als doelstelling heeft om kwetsbare mensen uit de samenleving te helpen, viert dit jaar zijn 135-jarig bestaan in Nederland.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--