Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima ontmoet Jaime bij workshop in Den Haag

10 september 2018 · Leestijd 2 min

Prins Jaime heeft maandagmorgen in Den Haag zijn 'debuut' gemaakt als speciaal adviseur van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. Jaime sprak in de hofstad tijdens een panelbijeenkomst van de G20-landen. Onder de aanwezigen was ook koningin Máxima.

Prins Jaime is sinds deze maand door Buitenlandse Zaken uitgeleend aan de VN. Daar kijkt hij hoe de kennis en innovatiekracht van bedrijven kan worden ingezet voor de opvang van vluchtelingen.

De 45-jarige Jaime sprak tijdens de workshop over het toegankelijk maken van financiële diensten voor mensen die noodgedwongen huis en haard zijn ontvlucht. Koningin Máxima, die zich namens de VN wereldwijd inzet voor het verbeteren van financiële toegankelijkheid, was als erevoorzitter van het panel aanwezig.

Misvatting

Prins Jaime gaf tijdens de bijeenkomst kort en duidelijk aan dat de private sector met een enorme scepsis kijkt naar vluchtelingen en ontheemden. Die worden gezien als de moeilijkst bereikbare klanten. "Ze zijn niet in hen geïnteresseerd. Dat komt door drie misvattingen: dat vluchtelingen leningen niet terugbetalen, dat ze ergens maar tijdelijk zijn en dat ze geen vakbekwaamheid hebben", somde Jaime op.

Dat alles klopt naar zijn zeggen niet en hij vroeg de aanwezigen bij de workshop om suggesties om tot een omslag te komen. Jaime kende wel een aantal goede voorbeelden maar er moeten een paar tandjes bij worden gezet. Koningin Máxima was toehoorder, maar knikte af en toe stevig 'ja' bij de opmerkingen van de panelleden.

Prins Jaime ruilde deze zomer zijn ambassadeurschap bij het Vaticaan in voor een baan in Genève bij de UNHCR.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--