Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Chique! Koningin Máxima schittert in 'nieuwe' jurk tijdens contraprestatie

13 december 2023 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben woensdagavond afscheid genomen van hun Koreaanse gasten president Yoon Suk-yeol en zijn vrouw Kim Keon Hee. Voor het zover was genoten beide paren van een muzikale voorstelling in Amsterdam. Kijk maar!

Het inkomende staatsbezoek van de Republiek Korea werd woensdagavond afgesloten met de zogeheten contraprestatie. Hiermee bedanken de gasten, in dit geval president Yoon en zijn vrouw, hun gastheer- en vrouw. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima kregen een klassieke Koreaanse muziek- en dansvoorstelling te zien bij AFAS Live in Amsterdam. Na de uitvoering namen de paren afscheid van elkaar en kwam het staatsbezoek ten einde. 

Lees verder onder de foto's.

contraprestatie-2023-republiek-korea
Koningspaar_korea_staatsbezoek
Het koningspaar wordt begroet door de president van Korea en zijn vrouw.

Wat droeg koningin Máxima?

Koningin Máxima droeg tijdens de contraprestatie een grijze jurk van Costarellos. In Nederland hebben we het ontwerp niet eerder gezien. Maar toen Máxima eerder dit jaar bij een huwelijk in Spanje was wél. De bruiloft betrof een privé-aangelegenheid en is dus niet groots opgepakt bij de Nederlandse media. 

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Dinsdag begon het staatsbezoek met een welkomstceremonie. In de avond werd een staatsbanket gehouden op het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Voor het diner trok koningin Máxima een fluwelen avondjurk uit de kast van Costarellos. 

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--