Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima stapt na afloop Prinsjesdag gelijk weer op het vliegtuig

20 september 2022 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima stapt dinsdag na afloop van Prinsjesdag alweer in het vliegtuig naar de Verenigde Staten. De koningin vliegt naar New York om daar van dinsdagavond tot en met woensdag de 77e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij te wonen.

Máxima maakt de reis als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. De Rijksvoorlichtingsdienst laat weten dat Máxima er in ieder geval het jaarverslag van haar VN-werkzaamheden zal aanbieden aan secretaris-generaal António Guterres. Daarin staan onder meer de ontwikkelingen op het gebied van goede toegang tot digitale financiële diensten, een onderwerp waar de koningin zich sinds 2009 voor de VN veel mee bezighoudt.

Máxima woont in New York ook enkele bijeenkomsten over financiële inclusie bij. Zo is ze een van de hoofdsprekers bij de opening van een VN-evenement over de toekomst van digitale samenwerking en gaat ze tijdens een andere bijeenkomst in gesprek met de CEO van Paypal, Dan Schulman. Tot slot heeft de koningin een overleg met de leden van de Reference Group, een adviesgroep die bestaat uit elf internationale organisaties met specifieke kennis op het gebied van financiële inclusie, waaronder de Bill & Melinda Gates Foundation, het IMF en de Wereldbank.

Koningin Máxima heeft allesbehalve een rustige week. Zondagmiddag reisde ze met haar echtgenoot en schoonmoeder af naar Londen voor een receptie op Buckingham Palace. Maandag volgde de staatsbegrafenis van koningin Elizabeth en op de derde dinsdag van september is het traditiegetrouw Prinsjesdag. 

ANP-455037140

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--