Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima vertoeft langer dan gepland in atelier

8 februari 2022 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft dinsdag in Breda gesproken met ondernemers die hard geraakt zijn door de coronacrisis. In het atelier van een Nederlands modemerk sprak ze onder anderen met de eigenaar van een beautysalon, de uitbater van een café en een organisator van dansfeesten.

De koningin arriveerde rond het middaguur in een bedrijfspand in de wijk Ginneken. Na een korte rondleiding door het atelier nam Máxima plaats aan een tafel waar ze drie Bredase ondernemers en een businesscoach uit de plaats ontmoette.

Ze luisterde onder meer naar het verhaal van een horecaondernemer die vanwege de crisis al zijn derde personeelsploeg aan het werk had. Een andere ondernemer vertelde hoe zij noodgedwongen weer aan huis is gaan werken omdat ze haar bedrijfspand niet meer kon financieren. 

Lees verder onder de foto's.

Aan een tweede tafel sprak Máxima opnieuw met ondernemers uit de regio. Dit keer mensen uit onder andere de evenementen- en de sportsector. Ook voor deze ondernemers had de koningin een luisterend oor. Toen het gesprek ging over de regelgeving rondom corona, had Máxima zelfs zoveel vragen dat het gesprek langer doorging dan vooraf afgesproken. 

Hilariteit om tijdslimiet

Een aanwezige vertegenwoordiger van de gemeente attendeerde de koningin daarop. Geheel in lijn met het gesprek én tot hilariteit van de aanwezigen zei Máxima dat je je niet altijd aan de regels hoeft te houden. Ze voegde daar later aan toe dat er in de toekomst meer maatwerk mogelijk gaat zijn voor ondernemers om te kunnen herstellen van de coronacrisis.

De verkregen informatie neemt de koningin mee naar het Nederlands Comité voor Ondernemerschap, waar Máxima lid van is. Het comité werkt momenteel aan een advies aan de minister van Economische Zaken waarmee zij de dienstverlening aan ondernemers kan verbeteren die proberen te herstellen van de coronacrisis. De ervaringen van de Bredase ondernemers worden in dit advies meegenomen.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--