Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima viert jublieum van de SER mee

1 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima was donderdag aanwezig bij de viering van het 70-jarig bestaan van de Sociaal-Economische Raad. Het congres, ‘70 jaar SER: Verbinding in samenleving’ was in verband met de coronamaatregelen voor de meeste genodigden online te volgen.

S 'ochtends bracht Máxima nog een bezoek aan de Borstkankervereninging Nederland. De koningin had zich omgekleed maar droeg wel hetzelfde zwarte mondkapje toen ze, wederom in Den Haag, arriveerde op de tweede bestemming van de dag. 

Tijdens het congres sprak SER-voorzitter Mariëtte Hamer met gasten uit de politiek, de overheid en de wetenschap over de rol van de SER in een veranderende samenleving. Het SER-Jongerenplatform zat ook aan tafel om mee te praten over hoe de wereld van nu straks doorgegeven wordt aan de volgende generaties. Vanzelfsprekend kwam de coronacrisis en de economische crisis, waarvan de gevolgen naar verwachten nog gaan toenemen, aan bod. 

Voor Máxima is de SER geen vreemd terrein. Als lid van het Nederlands Comité voor ondernemerschap ging zij vorige maand nog met Mariëtte Hamer op stap toen zij een bezoek bracht aan Doornbos Equipment in Rotterdam. 

 De SER is een adviesorgaan waarin ondernemers, werknemers en onafhankelijke deskundigen samenwerken. De SER adviseert de regering en het parlement over het sociaaleconomisch beleid en faciliteert akkoorden en convenanten. 

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--