Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Máxima's drukke week zit erop, wij blikken nog even terug!

3 april 2022 · Leestijd 3 min

Koningin Máxima heeft er een drukke werkweek op zitten. Op de laatste dagen van maart bracht Máxima veel werkbezoeken in de regio van Rotterdam. Ook vloog zij heen en weer naar Londen voor de herdenkingsdienst van prins Philip. Mocht je wat gemist hebben, wij nemen de afgelopen week nog een keer door!

Máxima begon de week, geheel in het paars, met een dagje Rotterdam. Hier opende zij maandagochtend samen met minister Sigrid Kaag de Week van het geld. 

Máxima Week van het geld

Veel tijd voor de lunch was er niet want de koningin moest gelijk door naar het hoofdkantoor van de Eneco. Hier lanceerde zij de landelijke campagne 'Grip op je geld'. Een initiatief om mensen met financiële problemen zo goed mogelijk te helpen. 

Máxima paars

Dinsdag 

Op dinsdag vloog Máxima samen met koning Willem-Alexander en prinses Beatrix naar Engeland. In de Londense Westminster Abbey woonde het drietal de herdenkingsdienst van prins Philip bij. 

BRITAIN - ROYALS - PHILIP

Lang kon het koningspaar niet in Londen blijven. s' Avonds boden zij alle bewindspersonen van het nieuwe kabinet een diner aan op Paleis Huis ten Bosch. Het etentje werd aangeboden ter gelegenheid van het aantreden van kabinet-Rutte IV. 

Woensdag

Máxima startte de woensdag, gekleed in een nieuwe jurk, in Rotterdam. Hier lanceerde zij de stichting Mind Us, een organisatie die zich inzet voor de mentale gezondheid van jongeren. 

Dit onderwerp gaat Máxima aan het hart. Haar jongere zus Inés pleegde bijna vier jaar geleden zelfmoord. In een speech deelde de koningin haar persoonlijke ervaring rondom het plotse overlijden. 

Máxima Mind Us lancering

Woensdagmiddag bracht Máxima een bezoek aan nlgroeit in Zeist. Nlgroeit is een platform waar ondernemers elkaar hebben de volgende groeistap te zetten. Ook hier gaf de koningin een speech. 

Máxima nlgroeit

Donderdag

Op haar één na laatste werkdag stond er voor Máxima een bezoek aan Dordrecht op de agenda. Hier ging zij langs bij High Eye, een bedrijf dat onbemande lange afstandshelikopters verder. Deze helikopters maken dronebeelden. 

Máxima in Dordrecht

Vrijdag

Máxima sloot de week ook weer af in Rotterdam. Hier was zij te gast in de ochtendshow van NPO FunX. Tijdens de uitzending sprak de koningin met twee MBO-studenten over geldzaken. 

Máxima FunX

De koningin deelde hier ook persoonlijke verhalen. Zo vertelde zij over haar eerste bijbaantje en ondoordachte aankopen in haar jonge jaren. De drie prinsessen Amalia, Alexia en Ariane gaan volgens Máxima een stuk bewuster met hun geld om. 

Máxima FunX 3

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--