Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Media wacht Philip op bij ziekenhuis

19 februari 2021 · Leestijd 2 min

Verschillende Britse media hebben zich donderdag verzameld voor het ziekenhuis waar prins Philip verblijft. De fotografen en cameramensen proberen een glimp op te vangen van de prins, die dinsdagavond werd opgenomen.

Persbureau EPA bracht een foto naar buiten waarop de mediaploegen voor het King Edward VII-ziekenhuis in Londen staan.

De 99-jarige echtgenoot van koningin Elizabeth werd dinsdagavond opgenomen in het ziekenhuis, omdat hij zich onwel voelde. Dat maakte het Britse koninklijk huis woensdag bekend. De klachten zijn niet corona-gerelateerd, meldde Buckingham Palace.

Nog niet naar huis

De 99-jarige hertog van Edinburgh blijft sowieso dit weekend en de week erna nog in het King Edward VII-ziekenhuis in Londen. Daar wordt hij in de gaten gehouden en krijgt hij rust. Hij zal het zonder bezoek van familie en vrienden moeten stellen, tenzij er "exceptionele omstandigheden" zijn.

Philip zou zich naar omstandigheden wel "opgewekt" voelen. Hij ligt in een privékamer en kan vanwege de Covid-19-restricties in het ziekenhuis geen bezoek ontvangen, ook niet van echtgenote Elizabeth. Voor zijn opname is Philip getest op corona, net als alle andere patiënten in het King Edward VII-ziekenhuis.

Al bijna een jaar zit de hoogbejaarde prins samen met een kleine stafgroep in een 'bubbel' vanwege corona. Sinds kerst verblijven Philip en de 94-jarige koningin Elizabeth in Windsor Castle, net ten westen van Londen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--